Welkom bij de Nootdorpse IJsclub!

Schaatsen, skeelerwedstrijden, skeeler cursussen, trimloop, hardlooptraining.

verslag winter 2018

Op deze pagina houdt onze ijsmeester u op de hoogte van de "ijs"stand van zaken.

ijsmeester

Dinsdagochtend 6 februari: De baan is schitterend op niveau gevuld en de afgelopen nacht geheel bevroren. Het ijs is super zoals op de foto te zien is.

ijsbaan 20180206 103016

Woensdag 7 februari: Het ijs is aangevroren tot ongeveer. 2 cm  Nog ver te gaan om de benodigde 6 cm te halen. Ook de zon overdag is een probleem gezien de hogere dagtemperatuur.

Dinsdag 20 februari: Of het door de winterspelen of de koude nachten komt weten we niet zeker, maar onze ijsmeester wordt weer een beetje zenuwachtig. De baan heeft hij er weer voor klaar gemaakt en we wachten in spanning af wat koning winter nog gaat betekenen.

Vrijdag 23 februari: Helaas is onze ijsbaan ook erg in trek bij de ganzen. Deze zijn vanochtend dan ook weer verjaagd. Op een enkele plek na was de baan mooi bevroren. Vermoedelijk zal het ijs vandaag en morgen overdag ook weer wegdooien. Vanaf zondag zijn de verwachtingen beter en een voorzichtige prognose is dat we vanaf donderdag kans kunnen maken op een stevige ijsvloer. Wordt vervolgd!

Zondag 25 februari: Nog steeds vallen de ganzen ons lastig. De baan ligt er voor een groot deel mooi bevroren bij, maar in het midden ligt nog een er nog een stuk open zoals op de foto te zien is.

ijsmeester 20180225 Woensdag 28 februari: Alhoewel het ijs langzaam steeds dikker wordt blijft er een vervelende open plek in het ijs bestaan. Gisteravond is er daarom een grote vrachtwagen van Arie Buijtelaar/Tuincentrum Hanenburg neergezet om te proberen de wind te breken. Morgenochtend wordt rond 10:00 bekeken of het mogelijk is de ijsbaan, wellicht gedeeltelijk, te openen.ijsmeester 20180228

Update donderdag 1 maart: De wind heeft er voor gezorgd dat er over de volledige breedte van de baan een wak blijft bestaan. Hierdoor is het onmogelijk de gehele baan te openen. Met de verwachtingen in het vooruitzicht dat het over een paar dagen weer kan gaan dooien heeft de ijsmeester besloten het voorste deel van de baan wel open te stellen.

Update zaterdag 3 maart: Ondanks het feit dat het windwak niet meer is dichtgegaan hebben we drie mooie dagen kunnen genieten van echte Nootdorpse ijspret. Elke dag zijn er honderden mensen komen schaatsten, deze vorstperiode viel dan ook gunstig in de voorjaarsvakantie. Helaas zijn de vooruitzichten dusdanig dat de temperaturen op gaan lopen en zal de ijsbaan voorlopig weer gesloten blijven. We willen alle vrijwilligers bedanken voor alle hulp die nodig was om deze drie dagen tot een succes te maken.

Indien er geschaatst kan worden op de baan, dan is deze alleen toegankelijk voor de leden van de Nootdorpse ijsclub. WANNEER  DE IJSBAAN GEOPEND IS KUNT U ZICH TER PLAATSE MET PIN OF CONTANTE BETALING INSCHRIJVEN ALS LID. In geval van dooi of slechte baan kunnen er andere tijden gehandhaafd worden. Dit zal dan op de site vermeld worden.

Lidmaatschap tarieven per jaar./p>

Lidmaatschap tot 16 jaar € 3,50

Lidmaatschap v.a. 16 jaar senior € 6,00

Gezinslidmaatschap €12,50 (2 senioren en kinderen tot 16 jaar)

OPENINGSTIJDEN IJSBAAN

11.00 uur - 22.00 uur

Woensdag:

13.00 uur - 22.00 uur

11.00 uur - 22.00 uur

Tussen 17.30 uur en 18.45 uur zijn wij gesloten.In de vakanties zijn wij open van 11.00 uur - 22.00 uur.

LET OP!
Het betreden van de ijsbaan is geheel op eigen risico. De Nootdorpse ijsclub stelt zich niet aansprakelijk voor: vermissing van goederen en andere eigendommen van bezoekers, letsel of schade onstaan op of om de baan.