verslag winter 2017

ijsmeester

Op deze pagina gaat onze ijsmeester u op de hoogte houden van de "ijs"stand van zaken:

Maandag 16 Januari: De ijsbaan is afgevuld, de dijken zijn goed dicht en de vorstverwachtingen zijn redelijk. Het gaat spannend worden.

Dinsdag 17 Januari: Het heeft afgelopen nacht 1 a 2 graden gevroren en de baan ligt voor de helft dicht. s"Avonds laat alle vogels van de baan afgejaagd.

Woensdag 18 Januari: Na een nacht van 5 graden vorst ligt de baan er super bij, nu nog enkele nachten strenge vorst. De verwachtingen zijn zeker niet overtuigend, afwachten maar en duimen.

Donderdag 19 Januari: Het ijs is tot 2,5 cm aangegroeid, minimaal nodig om goed te kunnen schaatsen is 4,5 tot 5 cm.

Vrijdag 20 Januari: Het ijs is er gisteren zeker niet sterker op geworden maar afgelopen nacht toch weer wat aangegroeid tot 3 a 3.5 cm. Het geduld wordt echt op de proef gesteld maar het ijs is nog prima en de verwachtingen redelijk gunstig.

Zaterdag 21 Januari: De "ijs" situatie is vrijwel ongewijzigd gebleven, het heeft afgelopen nacht niet hard genoeg gevroren om het ijs goed te laten aangroeien. Voor komende nacht wordt er iets meer vorst opgegeven dus het blijft nog even spannend.

Zondag 22 Januari: Na een koude nacht met 5 a 6 graden vorst is het ijs goed aangegroeid, maar kan een zondagdrukte nog niet verwerken. Komende nacht is beslissend om morgen toch echt te gaan schaatsen, dit lijkt zeker mogelijk.

Maandag 23 januari: De ijsbaan gaat per direct open en er wordt nog nader bekeken hoe lang. Dit is afhankelijk van de temperatuur vanmiddag. 12.00 uur: Helaas was het schaatsen van korte duur, door de invallende dooi zijn wij helaas weer dicht. Jammer!!

Donderdag 26 januari: Na een paar dagen dooi toch weer een aardig koude nacht. Helaas is de ijsdikte nog onvoldoende, misschien morgenochtend open!!!

Vrijdag 27 januari: We zijn vanaf 9 uur OPEN en zien wel hoe lang dit mogelijk is. Update 11:00 : Zoals het er nu naar uit ziet is de ijsbaan ook tussen de middag nog geopend. Update 16:00 : De ijsbaan blijft tot 17:00 open. Vanavond is de baan gesloten!

Het is gelukt om de hele vrijdag open te blijven. Veel mensen hebben hun kans gegrepen om te genieten van wat ijspret. 's Ochtends begon het met fantastich ijs. Radio west heeft daarvan een leuk verslag gemaakt. Dat is hier te beluisteren vanaf 0:14:50 In de loop van de dag begon de temparatuur wel zijn tol te eisen, maar gelukkig heeft veel jeugd zowel tussen de middag als na schooltijd de schaatsen weten te vinden.

Indien er geschaatst kan worden op de baan, dan is deze alleen toegankelijk voor de leden van de Nootdorpse ijsclub. ALS DE IJSBAAN GEOPEND IS KUNT U TER PLAATSE MIDDELS, CONTANTE BETALING, INSCHRIJVEN ALS LID. In geval van dooi of slechte baan kunnen er andere tijden gehandhaafd worden. Dit zal dan op de site vermeld worden.

Lidmaatschap tarieven per jaar.

Lidmaatschap tot 16 jaar € 3,50

Lidmaatschap v.a. 16 jaar senior € 6,00

Gezinslidmaatschap €12,50 (2 senioren en kinderen tot 16 jaar)

OPENINGSTIJDEN IJSBAAN

11.00 uur - 22.00 uur

Woensdag:

13.00 uur - 22.00 uur

11.00 uur - 22.00 uur

Tussen 17.30 uur en 18.45 uur zijn wij gesloten.In de vakanties zijn wij open van 11.00 uur - 22.00 uur.

LET OP!
Het betreden van de ijsbaan is geheel op eigen risico. De Nootdorpse ijsclub stelt zich niet aansprakelijk voor: vermissing van goederen en andere eigendommen van bezoekers, letsel of schade onstaan op of om de baan.