Op zondag 30 juni 2024 zal de volgende Halve van Nootdorp plaatsvinden. Deze hardloopwedstrijd gaat over een parcours door de natuurgebieden van Nootdorp, Pijnacker en Delft. Na de start op het terrein van de Nootdorpse IJsclub komen de deelnemers na 11,4 km opnieuw langs het clubgebouw, waarna er nog een ronde van 9,7 km volgt.

Inschrijven

Inschrijven doe je via onderstaande knop. De online voorinschrijving is geopend van 15 maart tot en met zondag 23 juni. Bij de voorinschrijving betaal je EUR 22,50. Na zondag 23 juni kan je gebruik maken van de online na-inschrijving. De deelname kosten zijn dan EUR 30. Ben je lid van de Nootdorpse IJsclub, dan krijg je EUR 5 korting op deze bedragen. 

Starttijden

Na-inschrijvingen halve geopend

Inschrijvingen Dobbeloop geopend

Ophalen startbewijs halve marathon

 

09:00

 

 

 

Peuterloop (750m) 09:30
Jeugdloop (1500m) 09:45
Halve Marathon (21.1km) 10:00
Dobbeloop (11,4km) 10:00 
Dobbeloop (5 km) 10:05
Dobbeloop (3,2 km) 10:07


Parcours

Dit is het parcours zoals we dat dit in 2023 hebben uitgezet. Deze is meerdere malen nagemeten zodat we er zeker van zijn dat onze Halve ook een echte Halve is! Wil je weten hoe? Kijk dan hier Het parcours bestaat uit twee delen. Eerst lopen we vanaf de start de blauwe route van 11.4 km. We lopen richting Pijnacker en gaan daar vanaf km 3 het kassengebied in. Bij warm weer zal dit stuk zeker niet licht uitvallen. Gelukkig kom je op 5.5 km de eerste waterpost tegen, vlak voordat je weer een beschut deel van de route in gaat: de Delftse Hout. Bij de doorkomst op ons terrein staan er uiteraard weer vrijwiligers klaar met het broodnodige vocht. Mocht je hoge nood hebben, ook dat kan natuurlijk ;-) Het tweede deel is de rode route die ons eerst via het Balijbos naar Pijnacker voert. Vervolgens lopen we via het fietspad naast het spoor weer terug richting Nootdorp. De waterpost die op 14.5 km staat kom je op 16.5 km nogmaals tegen. Vervolgens slaan we na de fietserstunnel links af richting Pijnacker en lopen we via het laatste deel van onze normale Dobbeloop weer terug naar ons terrein.

route halve 2018

Tijdregistratie

Bij al onze wedstrijden doen we de tijdregistratie met de hand. Ook bij de Halve Marathon staan onze tijdwaarnemers met een digitale stopwatch bij de finish. De geklokte tijden koppelen aan het uitgereikte startnummer wat dan ook zichtbaar gedragen moet worden. Over het algemeen staan de meeste tijden als voorlopige uitslag online voordat de laatste loper binnen is. Deze uitslagen worden in de loop van de dag definitief gemaakt. 

Waterposten

Buiten ons terrein hebben we twee waterposten geplaatst, waarvan je er eentje twee maal tegenkomt. Zo kan je op 5.5, 11.4, 14.5 en 16.5 km je vocht aanvullen met water of isotone sportdrank. Bij zeer warm weer komt daar nog een extra waterpost op 18.5 km bij. Waar je verder aan moet denken bij warm weer is in onderstaande animatie te zien.

Sponsoren

Elk jaar zijn er enkele bedrijven die ons helpen deze halve marathon tot een succes te maken. Zowel een sponsorbedrag, prijzen voor onze deelnemers of sponsoring in natura zijn welkom. Interesse? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Uitslagen


Uitslag Halve Marathon van Nootdorp 2023

[update 25/07 19:30] Dit is de voorlopige uitslag van de Halve Marathon van Nootdorp gehouden op 25 juni 2023.

Eén van onze leden, Frank Twilt, heeft al foto's beschikbaar gesteld van deze mooie dag. Deze kan je hier vinden.
De foto's van huisfotograaf John van de Sande staan in dit album.
Uitslagen van de reguliere dobbeloop kan je op onze uitslagenpagina vinden.

Lees verder


Uitslag Halve Marathon van Nootdorp 2022

[update 01/07 14:00] Dit is de uitslag van de Halve Marathon van Nootdorp gehouden op 26 juni 2022. Op deze mooie dag zijn ook foto's gemaak door John van de Sande, deze zijn hier te vinden. 
Uitslagen van de reguliere dobbeloop kan je hier vinden.

Lees verder


Uitslag halve marathon 2019

Dit is de uitslag van de halve marathon van Nootdorp gehouden op 23 juni 2019. Foto's van deze dag zijn te vinden via deze link.

 

Lees verder