Wil jij zelf skeeler lessen geven of assistent trainer worden, neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Skeeleren/skaten

Skeeleren is een heerlijke ontspanningssport die op onze skeelerbaan beoefend kan worden. Voor de jeugd van 6 tot 12 jaar organiseren wij een skeelertaining om alle fijne kneepjes van het skeeleren onder de knie te krijgen. De lessen zijn meestal op donderdagavonden en starten na de meivakantie tot eind juni. Er wordt geskeelerd op de skeelerbaan achter de molen aan de Oudeweg. Je moet beschikken over eigen skeelers en ook bescherming is verplicht (zie onder ‘veiligheid’). De cursus wordt afgesloten met een skeelerexamen met diploma.

Cursusdata

Onze huidige cursus zit helaas vol. Op dit moment zijn de data voor de volgende beschikbare cursus nog niet bekend.

Zodra de nieuwe data bekend zijn kan je je hier inschrijven.

Inschrijving gesloten

Veiligheid

Het is verplicht om knie-, elleboog- en polsbeschermers te dragen. Verder moeten de deelnemers een goed passende helm dragen (fiets/skeeler/schaatshelm) die voor- en achterhoofd goed beschermen. Er is een mogelijkheid om voor €12,50,- een helm aan te schaffen bij de Nootdorpse IJsclub, uiteraard zolang de voorrad strekt. Sportkleding wordt aangeraden.

Skeelerbaan Nootdorpse IJsclub

De baan is op onderstaande tijdstippen gereserveerd:

maandag       18:30-20:30    DKIJV
dinsdag 18:30-20:30 RTC Opleidingsploeg
woensdag 18:30-20:00 DSSV ELS

donderdag

mei-juli: Skeelertraining Nootdorpse IJsclub

Hardloop training Dobbelopers

vrijdag  -  -
zaterdag 9:00-11:00 RTC Opleidingsploeg
zondag - -

Daarnaast vinden er regelmatig evenmenten plaats waarbij de baan niet of beperkt gebruikt kan worden. Buiten deze reserveringen is de baan vrij toegankelijk, echter uitsluitend om individueel te skaten of skeeleren.