Wil jij zelf skeeler lessen geven of assistent trainer worden, neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Skeeleren/skaten

Skeeleren is een heerlijke ontspanningssport die op onze skeelerbaan beoefend kan worden. Voor de jeugd van 6 tot 12 jaar organiseren wij een skeelertaining om alle fijne kneepjes van het skeeleren onder de knie te krijgen. De lessen zijn meestal op donderdagavonden en starten na de meivakantie tot eind juni. Er wordt geskeelerd op de skeelerbaan achter de molen aan de Oudeweg. Je moet beschikken over eigen skeelers en ook bescherming is verplicht (zie onder ‘veiligheid’). De cursus wordt afgesloten met een skeelerexamen met diploma.

Cursusdata voorjaar 2020

De skeelerlessen zijn op de volgende data:
Donderdag 14 mei (Introductie: aanvang 18.15u met ouder/begeleider)
Donderdag 28 mei
Donderdag 4 juni
Vrijdag 12 juni (i.v.m. vierdaagse op donderdag!)
Donderdag 18 juni
Donderdag 25 juni (examen)
Donderdag 2 juli (reservedatum)

Wil jij meedoen? Geef je op via het inschrijfformulier.

Veiligheid

Het is verplicht om knie-, elleboog- en polsbeschermers te dragen. Verder moeten de deelnemers een goed passende helm dragen (fiets/skeeler/schaatshelm) die voor- en achterhoofd goed beschermen. Er is een mogelijkheid om voor €12,50,- een helm aan te schaffen bij de Nootdorpse IJsclub, uiteraard zolang de voorrad strekt. Sportkleding wordt aangeraden.

Skeelerbaan activiteiten waarbij de baan in gebruik is:

maandag       18:30-20:00    DKIJV
dinsdag  -  -
woensdag 18:30-20:00 DSSV ELS

donderdag

mei-juli: Skeelertraing Nootdorpse IJsclub

Hardloop training Dobbelopers

vrijdag  -  -
zaterdag  -  -
zondag 9:00-11:00 Schaatsschool Zoetermeer

Daarnaast vinden er regelmatig evenmenten plaats waarbij de baan niet of beperkt kan worden gebruikt.

Wanneer het bord "Skeelerbaar gereserveerd" zichtbaar geplaatst is, dan is de baan niet vrij toegankelijk !
Buiten deze tijden is de baan vrij toegankelijk voor het Skaten en Skeeleren.