Drie Dorpentocht: Wandelen op zondag 20 augustus 2023


Na het succes van de Winterwandeltochten en de Lentewandeltochten wordt op zondag 20 augustus 2023 de Drie Dorpentocht georganiseerd.
Er kunnen vier afstanden gewandeld worden: 6, 12 en 20 en 30 km. Voor leden van de IJsclub/Dobbelopers is deelname, op vertoon van de lidmaatschapskaart, gratis. Voor niet-leden is dit € 4,00. Inschrijven kan ter plekke op de dag zelf. Wil je met een groep van 10 personen of meer komen wandelen, neem dan contact op de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Starttijden en vertrek

Alle wandelingen starten vanuit het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp.
Er wordt op verschillende tijden gestart:
20 - 30 km     tussen 08:30 en 09:15 uur
6 en 12 km     tussen 09:30 en 11:00 uur

De wandelingen

De Drie Dorpentocht is 12 km en gaat vanuit Nootdorp, via het Bieslandse Bos naar Pijnacker en Delfgauw. Vanaf Delfgauw loopt de route via de weilanden weer terug naar de Nootdorpse IJsclub.

Is de afstand van 12 km te veel voor jezelf of de kinderen? Loop dan door twee dorpen. De wandeling van 6 km gaat via het Bieslandse Bos langs de sportvelden van Pijnacker en het natuurgebied bij de Dobbelplas weer richting het clubgebouw van de IJsclub.

De 20 km tocht voert net als de 12 km via het Bieslandse Bos naar Pijnacker. Via het recreatiegebied Ackerdijkse Plassen loopt de route weer richting Delfgauw en de Bieslandse Polder terug naar de Nootdorpse IJsclub.

De 30 km tocht heeft gedeeltelijk dezelfde route als de 20 km. In Pijnacker wordt een extra lus gemaakt door de Groenzoom. En bij de Ackerdijkse Plassen voert de route verder via het Ackerdijkse bos en Delft richting Delfgauw weer terug naar het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub.

Wandelen bij de Dobbelopers

Als onderdeel van de Nootdorpse IJsclub zijn de Dobbelopers inmiddels een begrip in Nootdorp en omgeving. Naast hardlopen kan er nu elke dinsdag- en donderdagavond ook gewandeld worden. Beide avonden wordt er om 19.30 uur vanuit het clubgebouw aan de Oudeweg tegelijk met de hardlopers gestart. Deze avonden wordt er tussen de 5 en 8 km gewandeld. Zowel de hardlopers als de wandelaars zijn rond 21.00 uur weer terug bij het clubgebouw.  

Op woensdagochtend wordt er ook gewandeld. Wie 8 tot 12 km in de benen heeft is van harte welkom. De wandelaars vertrekken om 9.30 uur vanaf het clubgebouw en meestal is er onderweg een koffiestop.

Vrijblijvend een keertje mee wandelen? Je bent van harte welkom.

Lidmaatschap de Dobbelopers

Nog geen lid van de dobbelopers maar wel geïnteresseerd? Er zijn genoeg redenen om je aan te sluiten bij de mooiste en gezelligste hardloopvereniging van Nootdorp en omstreken.

Lees verder